Web Tasarım

Bixcod ile benzersiz, kusursuz ve amaca uygun tasarımlar yakalamak mümkün.

Web Tasarım

Web tasarım ve yazılımları her geçen gün daha fazla talep ve ihtiyaç duyulan yazılım araçlarından olmaya hızla devam etmektedir. Birçok farklı görsel, metin, içerik ve videoların kullanıldığı web tasarım işlemleri mutlaka profesyonel yazılımcılar ve firmalar tarafından ele alınmalıdır. İçeriklerin doğru şekilde kullanılması ve görsellerin doğru tekniklerle ve görüntü temalarıyla yerleştirilmesi adına alanında uzman yazılımcıların devreye girmesi gerekir.

Burada devreye giren en önemli firmalardan biri olan Bixcod sayesinde sizler de muhteşem tema ve renk tonlarına, grafik ve şablonlara sahip olan tasarımları yaptırabilirsiniz.

Web Tasarım Nedir?

Web tasarım, web sitelerinin ziyaretçiler için çok daha düzenli şekilde sunulması eylemidir. Herhangi bir kurum, kuruluş, firma ya da satıcılar için web sitesi kullanımı her geçen gün daha fazla öneme sahip olmaktadır. Buna istinaden firmalar, şahıslar ya da markalar ürünlerini çok daha hızlı şekilde daha geniş kitlelere ulaştırabilmektedir.

Web Tasarım
Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web tasarımın doğru stratejiler kullanılarak yapılması için bazı aşamaların dikkatle takip edilmesi gerekir. Bu aşamalar şunlardır;

  • Proje belirleme

  • Kurumsal kimlik çalışmaları ve kazandırma

  • Grafik tasarım çalışmaları

  • Web sayfalarının kodlanması

  • İçerik yönetim sistemlerine entegre

  • Web sitesini test etme süreci

  • Web sitesinin yayınlanması

Web Tasarım
Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Proje Belirleme

Web tasarımı aşamalarından birincisi proje belirlemedir. Projenin doğru şekilde belirlenmesi demek tüm aşamaların sorunsuz şekilde hayata geçirilmesi demektir. Web sitesinin amacına, kişi ve kurumun temeline bağlı olarak analizler yapılır. Rakip firmaların analizleri yapılır. Ardından ticari faaliyet ya da site üzerinde yapılan diğer faaliyet ve yürütülen hizmetler göz önüne alınır. Ardından projenin hangi amaç ve içerikler doğrultusunda hazırlanması gerektiği konusunda netlik elde edilir.

Kurumsal Kimlik Çalışması

Web tasarımının ikinci aşaması ise kurumsal kimlik kazandırma çalışmasıdır. Firmanın logosu, sloganı ve diğer kimlik ögeleri kullanılan tema ve renk tonları ile uyumlu olmalıdır. Kurumsal kimlik çalışmalarında öne çıkan bu öğeler sayesinde web tasarımı çok daha fazla netlik ve profesyonellik kazanır.

Grafik Tasarım Çalışması

Grafik tasarım çalışması aşamasında ise kurumsal kimlik çalışmaları baz alınır. Resim ve video gibi içeriklerin düzenlenmesi, renklerin uyumlu hale getirilmesi ve görsel açıdan zenginlik kazandırılması grafik tasarım çalışmalarının en önemli kısımlarıdır. Grafikler, şablonlar, görseller, video ve içerikler en uygun ve doğru yerlere konumlandırılarak web sitesine profesyonellik kazandırılır.

Web Tasarım
Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

 Web Sayfası Kodlama

Web sayfasının kodlanma süreci ise çeşitli programlama dilleri ile elde edilir. Web sayfalarının kodlanması ve içeriklerinin kodlar doğrultusunda oluşturulması web sitesinin genel yapısı ve görünümünü ön plana çıkarır.

İçerik Yönetim Sistemi

Web tasarım aşamalarının olmazsa olmazlarından biri de içerik yönetim sistemi ve entegrasyonudur. Web sitesi sahibinin web sayfalarına fotoğraflar, resimler, tablolar, grafikler, şablonlar, videolar ve metin içerikleri eklenir ve çıkarılır. CMS yazılımları kullanılarak web sitelerinin sürekli güncel kalması sağlanır. Hizmet veren firmaların kullanım alanlarında artış görülür. Bağlantı ve eklentilere yer verilir.

Web Sitesi Test Süreci

Web sitesi test sürecinde ise web tasarım çalışmalarının doğru şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Eksik ve hatalı olan çalışmalar belirlenerek düzenleme aşamalarına gidilir. Web sitesinde yer alması gereken ancak gözden kaçan görseller, içerikler ya da metinler yeniden kontrol edilir. Web sitesinin mobil cihazlar ile uyumlu olup olmadığına bakılır. Sayfanın açılışından hızına dek tüm konular üzerinde yoğun analizler yapılır. Böylece web sitesinin çalışma performansı en optimal seviyeye getirilir.

Web Sitesi Yayınlama

Elbette en önemli aşamalardan bir diğeri ise web sitesinin yayınlanma aşamasıdır. Tüm web tasarım projeleri bu süreçten ve süzgeçlerden geçerek yayın aşamasına getirilir. Web sitesi yayına alındıktan sonra ise ziyaretçilere görünür hale gelir.

Web Tasarım

Web Tasarım

Web Tasarımı Neden Yapılır?

Web tasarımı yapılmasındaki en temel amaç ziyaretçilerin site sahibine karşı güven ve sadakat hissetmesidir. Tamamen satıcı ve müşteri arasında oluşacak olan temel bağın en önemli unsuru olarak kabul edilir. Web tasarımları;

  • Kurumsal tanıtım amaçlı web sitelerini oluşturmak,
  • Ticari ürün satışları ve tanıtımları yapılacak olan web sitelerini oluşturmak,
  • Kişisel blog siteleri oluşturmak,
  • Haber web siteleri ve sosyal medya siteleri oluşturmak,
  • Online satış ve e-ticaret merkezlerine ait siteleri oluşturmak amacıyla yapılır.

Hangi amaç doğrultusunda yapılacak olursa olsun tüm web tasarım süreci büyük bir titizlikle yürütülür ve kurumsal kimliğe değer katma amacıyla yola çıkılır.

Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

Web sitesi kurulumunda ve uzun vadeli kalıcılığında yer verilen web tasarım unsurları arasında şunlar yer alır;

  • Renk
  • Düzen
  • Font
  • İçerik

Web tasarım işlemlerinde en çok dikkat edilen unsurların başında renk tasarımı gelmektedir. Web sitesi sahibinin elbette istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak doğru renk tonları seçilir. Ancak renk seçiminde mutlaka kullanıcılara hitap eden noktalara yer verilmelidir. Kişisel istekler yerine daha profesyonel biçimlendirmeler yapılmalıdır.

Bir web sitesinin olmazsa olmaz unsurlarından biri de düzendir. Kendine ait düzeni olmayan bir web sitesi ne yazık ki arama motorlarında üst sıralara çıkamaz. Gözü yormayan, grafik ve metinlerin doğru şekilde yerleştirildiği bir web sitesi kullanıcılara hitap ederek daha uzun süre vakit geçirmelerine olanak sağlar.

Font unsuru ise kullanılan yazı tipleri ve boyutlarıdır. Kullanıcılar için web sitesinde en çok dikkat edilen noktalardan biri de yazı tipi ve boyutudur. Bu nedenle bir web tasarım içerisinde profesyonel düzeyde biçimlemelere, yazı tipi ve puntosuna yer vermeye özen gösterilir.

En önemli bir diğer unsur ise içeriklerin yerleştirilmesidir. İçeriklerin mutlaka SEO uyumlu olması, bilgilendirici bir yapıya sahip olması arama motorlarında üst sıralara çıkmasına olanak sağlayacağı gibi ziyaretçiler tarafından da daha sık ziyaret edilir.

Kurumsal Web Tasarımı

Kurumsal web tasarımı web sitelerinin kurumsal kimliği ile ortaya çıkmasını sağlar. Bir firmanın sunduğu hizmet ya da ürünü en geniş kitlelere ulaştırması ve amacı doğrultusunda pazarlama yapabilmesi için mutlaka kurumsal kimliğe sahip olması gerekir. Kurumsal kimlik öğelerinin profesyonel şekilde web sitesinde sunulması ise tamamen web tasarımının uzman kişiler tarafından yapılmasıyla alakalıdır. Kurumsal web tasarımı sayesinde firma, kurum ve şahısların ne derece profesyonel şekilde hizmet sunduğu da gözler önüne serilir.

Kurumsal Web Tasarımı Nedir?

Kurumsal web tasarımı markaların kurumsallıklarını yansıtmak için en önemli eylemlerden biri haline gelmiştir. Kurumsal markalar, firmalar, kurum ve kuruluşlar doğru web tasarımı sayesinde hedef kitleye daha hızlı şekilde ulaşılmasını sağlar.

Kurumsal Web Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kurumsal web tasarımı büyük bir titizlikle yürütülmesi gereken bir süreçtir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde listelenir;

  • Kurumsal web tasarımı, kurumların kimliği, kültürü ve amaçlarını yansıtan bir araç olarak hayata geçirilmelidir.
  • İşletmelerin saygınlığı göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Kurumların vizyonu, misyonu ve hizmetleri baz alınmalıdır.
  • Sitelerin ilgi çekici hale gelmesi için işleyiş ve sadelik ön plana alınmalıdır.
  • Firmaların ürün ve hizmetleri doğru şekilde yansıtılmalıdır.
  • Logo, içerikler ve diğer tüm ögeler firmayı en iyi yansıtacak şekilde ve konumlarda kullanılmalıdır.

Hazır Web Sitesi Nedir?

Hazır web sitesi başından sonuna bir firma için yeni siteye gerek duyulmaksızın kullanıma hazır olan sitelerdir. Çeşitli programlama dillerinden en uygunu kullanılarak ihtiyaç duyulan modüller kodlanır, hazırlanır ve müşterilere sunulur. Tamamen standart paket şeklinde tasarlandığından herhangi bir kod bilgisine gerek duyulmaz. Çeşitli ve güçlü alt yapılar kullanılarak tasarlanan hazır web sitesi çeşitleri müşterilere hazır şekilde teslim edilir.

 

Hazır Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Hazır web sitesi uygun bir hosting ve domain aldıktan sonra aktif hale gelir. Farklı kullanıcılar ve farklı ihtiyaçlara yönelik olarak farklı hosting paketleri kullanılabilir. Gerekli tüm işlemler tamamlandıktan sonra web sitesi mimarı şablonları seçer. Temalar, renkler, grafikler ve diğer tüm içerikler hazırlanarak şablonlara yerleştirilir. Ardından gerekli filtrelemeler yapılarak önizleme aşamasına gidilir. Önizleme aslında detaylı bir analiz olarak da kabul edilir. Bu sayede tasarımdaki eksiklikler, içeriklerdeki hata ve bozukluklar da giderilir. Hazır web sitesi kurulumu aşama aşama gerçekleştirilmektedir.

  • Öncelikle, kullanılacak olan öğeler seçilerek şablonlarda uygun yerlere yerleştirilir.
  • Ardından dil versiyonları eklenir.
  • Blok kısımları hazırlanır ve bölümler eklenir.
  • Yayınlama kısmı için butonlar hazırlanır.

Hazır Web Sitesinin Faydaları Nelerdir?

Hazır web sitesi kullanımı birçok açıdan avantaj sunmaktadır.

  • Kullanıcılar için de satıcılar için de hızlı bir şekilde internet sitesine ulaşım imkânı sunar.
  • Düşük maliyetli bir şekilde kullanım olanağı sağlar.
  • SEO ile uyumlu şekilde hazırlanır.
  • Ekstra kodlama yapmayı gerektirmez.
  • İhtiyaç duyulan tüm modüllere entegre edilebilir.
  • Teknik açıdan destek veren yazılımlar kullanılır.
  • Sektörel anlamda sürekli gelişim elde etmeyi sağlar.
  • Herhangi bir teknik bilgi gerektirmez.
  • Yayına girmeden önce son şeklini görmek mümkündür.
  • İstenilen içerikleri aktif istenilenleri ise pasif yapma avantajı sunar.
  • Kullanıcılar tamamen istek ve ihtiyaçlarına yönelik şablonları tercih edebilirler.

E Ticaret Sitesi Nedir?

Her geçen gün daha fazla kurumsallık kazanmaya devam eden e-ticaret sitesi müşteriler ile satıcıların buluştuğu merkez bir noktadır. Siparişlerden ödeme seçeneklerine varana dek tüm verileri ve departmanları bir arada tutan e-ticaret sitesi amaçtan ziyade araç olarak kullanılır. Yerel işletmelerden büyük şirketlere varana dek birçok kurumun kullandığı bu siteler sayesinde ciddi boyutlarda reklamlar yapılmakta, ürünler ve hizmetler istenilen düzeyde ön plana çıkmakta ve özellikle de daha geniş kitlelere erişim sağlanmaktadır.

E Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret sitesi kurulurken, kullanılan yazılımlar ve aktif olan yazılımcılar oldukça önemlidir. Burada devreye giren Bixcod sayesinde kurulu hazır web sitelerinden faydalanabileceğiniz gibi tamamen size özel kurumsal e-ticaret sitelerini de kurdurabilirsiniz. Alanında uzman yazılımcılar tamamen profesyonel düzeyde çalışmakta ve böylece size özel siteyi hazırlamaktadır. Kurulumun eksiksiz ve hatasız şekilde tamamlanması için 3 adım oldukça önemlidir;

  • Satış yapılacak olan ürün ya da hizmete karar vermek,
  • Bir marka ve alan adı seçmek,
  • Site için en doğru alt yapısı seçmek.

Satış yapılacak olan ürün ya da hizmete karar verirken potansiyel rakipler listelenir. Online satış analizleri takip edilir. Müşterilere en kısa yolda ulaşma stratejileri belirlenir. İnsanların temel ihtiyaçları göz önüne alınır. Marka ve alan adı seçerken düzgün fonetiğe sahip, ilgi çekici, tema ile uyumlu ve tamamen özgün olmasına dikkat edilir. Doğru alt yapı seçim adımında ise en can alıcı detaylara yer verilir.  Pazaryeri entegrasyonları sürekli değişim gösterdiğinden sitelerin güncel kalması da oldukça önemlidir. Bu nedenle ödeme çeşitlerinden kargo çeşidine, hosting hizmetlerinden mobil cihaz uyumuna varana dek tüm geniş çaplı hizmetler ele alınarak e-ticaret sitesi kurulmalıdır.

E Ticaret Sitesi Kurmak Neden Önemlidir?

Yerel ya da büyük işletmeler için önemi giderek artış gösteren e-ticaret sitesi kullanımı iletişim aşamasından muhasebe aşamasına varana dek her açıdan müşteri ve satıcı odaklı olarak çalışır. Satılacak olan ürün ya da sunulacak olan hizmet işletmeler ve markalar için büyük ölçüde önem arz eder. Bu nedenle bir e-ticaret sitesi üzerinden ürün ya da hizmet sunmak atılması gereken en büyük adım ve kullanılması gereken en önemli stratejidir. Böylece;

  • İşletmeler yerel boyutta kalmaktan kurtulur ve global boyutta hizmet sunmaya devam ederler.
  • Müşterilere daha fazla ürün ve hizmet sunma şansı elde edilir.
  • Yer kiralama sorunu ortadan tamamen kalkar ve kira giderleri satıcının cebinde kalır.
  • Vergi, elektrik ve su gideri gibi tüm masraflar en aza iner.
  • Ürünlerin stok takibi güvenilir ve hatasız şekilde yapılır.
  • 7/24 kapanmayan bir mağaza elde edilir.
  • Hem satıcılar adına hem de müşteriler adına yararlı bir süreç başlar.
  • Global dünyada yer almaya başlayacağınız için daha fazla kitleye hitap edebilirsiniz.
  • Çalışan gideri olmayacağı için en az eleman ile daha verimli çalışma potansiyeli elde edebilirsiniz.

Web Yazılım Nedir?

Web tasarım süreçleri içerisinde yer alan web yazılım işlemleri ise tüm eklenti ve kontrolleri bir araya toplayan mükemmel bir sistemdir. Bir web sitesi hazırlanırken nasıl yol alınması gerektiği, hangi içeriklerin nerede kullanılması gerektiği ve özellikle de kullanıcıların göremediği arka plan kısımları hakkındaki çalışmaların tümü web yazılım altında yapılır. Web sitesinin tasarımından logosuna, içeriklerinden temasına varana dek her aşaması güvenli bir şekilde oluşturulur. Web yazılımları sayesinde sitelerin daha konforlu ve sorunsuz şekilde kullanılması hedeflenir. E-ticaret sitelerinden sosyal medyaya, bankacılıktan sağlığa, eğitimden gıdaya tüm sektörlerde ihtiyaç duyulabilen ve yerine getirilen önemli bir süreçtir. Web yazılımları sayesinde satıcı ve kullanıcıların bilgileri de güvenli şekilde koruma altına alınır.

Web Yazılım Çeşitleri Nelerdir?

Web yazılım süreçleri elbette tek bir kanal ve tür üzerinden yürütülemez. Programlama dillerine bağlı olarak farklı sektörler ve farklı ihtiyaçlar için web yazılım çeşitlerine ihtiyaç duyulur. Bunlar şu şekildedir;

  • HTML: Kullanımı ve kurulumu en kolay olan web yazılım çeşididir. Bu tür sayesinde web sitesi sahibi internet kullanıcılarının neyi nerede görmesini istediğini belirler. HTML kullanımı, kullanıcıların site üzerinde herhangi bir işlem yapmasını önler.
  • HTML kurulumuyla içerikler, görseller, videolar ve diğer kısımlar web tarayıcı tarafından en doğru şekilde algılanır.
  • Net, ASP, PHP: HTML yazılımı ile uyumlu şekilde hazırlanan web yazılım türleridir. Web sayfalarına daha farklı görünüm ve özellik katmak amacıyla kullanılır. Bu programlama dillerinin kullanıldığı internet sayfalarında kullanıcılar görüş ve öneri kısımlarından faydalanabilirler.
  • Bu sayede web sitelerine herhangi bir müdahalede bulunulmaz ve yazılımlar daha önemli bir rol oynamaya başlar.

Web Yazılım Hangi Alanlarda Kullanılır?

Web yazılım web sitelerini farklı ve profesyonel göstermek amacıyla tercih edilir. Kullanılan panellerle içerikleri değiştirebilmek, sayfa ve kullanıcıları yönetebilmek, yeni içerikler eklemek için yapılması gereken tek şey profesyonel düzeyde web yazılım hizmeti almaktır. Bixcod firmamız bu alanda hem uzman yazılımcılar ile çalışmakta hem de üst düzey hizmet sunmaktadır. Tamamen kendine özgü tekniklerimiz ve stratejilerimiz sayesinde orijinal, size özel hazırlanan, kurumsal kimliğinizi ön plana çıkaran web sitelerine sahip olabilirsiniz. Aklınızda yer alan tüm proje ve hizmetleri bu sayede hayata kolaylıkla geçirebilirsiniz. Çalışma hedeflerinize hızlıca ulaşabilir ve yönetiminizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Hizmetimiz hakkında detaylı bilgilere SSS alanından ulaşabilirsiniz. Sıkça Sorulan Sorular alanında cevabını alamadığınız tüm sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bize Ulaşın




Sayılarla Bixcod

Sayılarla Bixcod Bixcod olarak Kurulduğumuz günden bu yana sayısız projede bulunarak müşterilerimizin hayallerindeki projeleri hayata geçirdik. Hayallerinizdeki projenin tüm aşamalarında sizlere hizmet sağlamaktayız.

Yazılım Geliştirme Ve Bakımı
DevOps
Siber Güvenlik
AWS ve Azure Altyapı Desteği
Detaylı Bilgi Al
Müşteri Memnuniyeti

1.400+

Proje

2000+

Mutlu Müşteri

%85

Tekrar Eden Müşteri

%100

Müşteri Memnuniyeti

100+

Deneyimli Profesyonel

168

Hizmet Alanı