Satış Yönetimi

Satış yönetimi pazarlama süreci ile de yakından ilgilidir.

Stratejik Satış Yönetimi Nasıl Yapılmalı?

Esnek olmalıdır
Yeni gelişmelere açık olmalıdır
Analizler sonucunda hareket edilmelidi
Müşterilerin beklentileri karşılanmalıdır
Nasıl Ele Alınır?

Hedef açısından kısa ve uzun vadeli olarak iki başlıkta ele alınmalı.

Amacı Nedir?

İşletmeler daha çok kısa vadeli hedeflere odaklanarak pazardan aldıkları payı korumayı amaçlar

Hedefi Nedir ?

Uzun vadeli hedeflerde ise amaç sadık müşteriler kazanmaktır.

Satış yönetimi satış gücünü yöneterek gerçekleştirilen bir eylemdir.

Satış Yönetimi

Satış Yönetimi

Satış yönetimi, artan teknolojik gelişmeler ve pazarlama doğrultusunda oldukça önemli bir konum haline gelmiştir. Her geçen gün daha fazla sahada yerini almakta olan bu sistem sayesinde kullanıcılar da satıcılar da iletişimini çok daha verimli şekilde gerçekleştirmektedir. Satılacak olan ürünlerin ve faaliyetlerin üzerinden uygulanan satış yönetimi aynı zamanda pazarlama süreciyle de yakından ilgilidir. Bir ürün ya da hizmetin daha kaliteli şekilde tanıtılması ve dağıtılması sürecini ve tekniğini de kapsar. Pazarlama yönetimi ile doğru orantılı bir şekilde hayata geçirilen satış yönetiminin tek farkı ciroya odaklanmasıdır. Pazarlama yönetiminde ise daha çok net kâr odaklı çalışmalar yürütülmektedir

Satış Yönetimi
Satış Yönetimi Nedir?

Satış Yönetimi Nedir?

Bu sektörde yer almayı düşünenler ve profesyonel düzeyde hizmet sunmak isteyenler için satış yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru şekilde süreci yürütmek oldukça önemlidir. Satış yönetimi satış gücünü yöneterek gerçekleştirilen bir eylemdir. Hedefi satış gücünü arttırmak ve satışların çok daha planlı ve programlı şekilde yürütülmesini ve denetlenmesini sağlamaktır. Satış gücünü arttırmak demek müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına çok daha olumlu şekilde dönütler sağlamak demektir. Ürünler sürekli geliştirilmeli, doğru stratejiler belirlenmeli ve özellikle de günümüzün teknolojik trendlerine uygun şekilde programlar sıkı sıkıya takip edilmelidir. Bu durumda devreye satış yönetimi girer ve;

  • Hedef açısından kısa ve uzun vadeli olarak iki başlıkta ele alınır.
  • İşletmeler daha çok kısa vadeli hedeflere odaklanarak pazardan aldıkları payı korumayı amaçlar.
  • Uzun vadeli hedeflerde ise amaç sadık müşteriler kazanmaktır.
  • Teknolojik gelişmeler sağlamak ve müşterilerin geri bildirimleri doğrultusunda hareket etmek de sürecin en önemli kısımlarıdır.
Satış Yönetimi
Stratejik Satış Yönetimi Nasıl Yapılır?

Stratejik Satış Yönetimi Nasıl Yapılır?

İşletmeler ve firmalar geleceğe yönelik çalışmak ve pazarlama sahasında kalıcı olabilmek adına doğru stratejiler belirlemek zorundadır. Aksi takdirde yönetim elden gidebilir ve ürün satışlarında durağan dönemler yaşanabilir. Durağanlıktan uzak kalmak, uzun vadeli hedeflere ulaşıp bunları kalıcı kılmak ve stratejik şekilde yönetime devam edebilmek için en önemli araç satış yönetimi olarak kabul edilir. Satış yönetimi;

  • Esnektir.
  • Yeni gelişmelere açık olmalıdır.
  • Pazardaki tehditlerden uzak durmalı ve fırsatları iyi değerlendirmelidir.
  • Analizler sonucunda hareket edilmelidir.
  • Vizyon ve misyonlar daima göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Müşterilerin beklentileri karşılanmalıdır.
  • Davranışlar derinlemesine incelenmelidir.

Satış ve Pazar yönetiminde çoğu zaman işlevler ve sorumluluklar birbiri ile kesişir. Bu nedenle iki başlığı birbirinden ayrı gruplandırmak bazen doğru olmayabilir. Hem satışta hem de pazarlamada en önemli hedeflere ulaşabilmek adına satışların artması ve yönetimin kalitesi önem arz eder.

Satış Yönetimi
Satış ve Pazarlama Yönetiminin Fonksiyonları

Satış ve Pazarlama Yönetiminin Fonksiyonları

Satış yönetimi belirli bazı fonksiyonlar doğrultusunda hayata geçirilmektedir. Bu fonksiyonlar dikkate alınarak daha profesyonel süreçler yürütülmekte ve belirlenen hedeflere daha verimli şekilde ulaşılmaktadır. Hem satış hem de pazarlama yönetiminde öne çıkan fonksiyonlar şunlardır;

  • Satışların koordine edilmesi,
  • Satışların bölgesel olarak ayrılması,
  • Fiyatların sabitlenmesi,
  • Ürünlerin güncel şekilde geliştirilmesi,
  • Satış maliyetlerinin bütçeye göre ayarlanması,
  • Satışlara dair araştırma ve planlamaların yapılması,
  • Taleplerin göz önünde bulundurulmasıdır.

Tüm bu işlevsel satılacak olan ürünlerin büyüklüklerine ve işlevlerine bağlı olarak, aynı zamanda şirketten şirkete de farklılık gösterebilir.

Satış Yönetimi

Sıkça Sorulan Sorular

Hizmetimiz hakkında detaylı bilgilere SSS alanından ulaşabilirsiniz. Sıkça Sorulan Sorular alanında cevabını alamadığınız tüm sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kısa vadeli satış yönetiminde işletmeler pazardan aldıkları payı korumayı amaçlar fakat uzun vadeli satış yönetiminde amaç sadık müşteriler kazanmaktır.

Müşterilerin geri bildirimleri satış yönetimi sürecindeki en önemli kısımlardan biridir. Gelen geri dönüşlere bakılarak yeni stratejiler geliştirilmektedir.

Satış yönetimi satış gücünü yöneterek gerçekleştirilen bir eylemdir. Hedefi satış gücünü arttırmak ve satışların çok daha planlı ve programlı şekilde yürütülmesini ve denetlenmesini sağlamaktır.

Sayılarla Bixcod

Sayılarla Bixcod Bixcod olarak Kurulduğumuz günden bu yana sayısız projede bulunarak müşterilerimizin hayallerindeki projeleri hayata geçirdik. Hayallerinizdeki projenin tüm aşamalarında sizlere hizmet sağlamaktayız.

UI/UX Tasarım Hizmeti
Yazılım Hizmeti
Dijital Pazarlama Hizmeti
SEO Hizmeti
Müşteri Memnuniyeti

1.400+

Proje

7000+

Mutlu Müşteri

1.000.000+

E Ticaret Satışı

650.000+

Google Index

168

Hizmet Alanı

23.000+

Reklam